وسواس مطالعاتی و کم آوردن وقت
(چند وقتی هست که شروع به درس خوندن کردم اما هر چیزی رو که میخونم حس میکنم یادم رفته و باید به عقب برگردم و دوباره بخونمش؛ به همین دلیل خیلی زمان روی یک مبحث میذارم و وقتم از دست میره. آیا من به وسواس مطالعاتی دچار شدم؟)
دوستان کنکوری ! به اتفاق بالا که برای بعضی از دانشآموزان میفته اصطلاحاً وسواس مطالعاتی گفته میشه؛ اما جای نگرانی نیست. این مقاله را تا انتها بخونید و با به کار گیری راهکارهای عالی اون وسواس مطالعاتی خودتون رو تا حد ممکن کنار بذارید – نگارستان دانش برگزار کننده کلاس های تقویتی
تعریف وسواس
وسواس یک اختلال شخصیت است که انواع مختلفی داره. وسواس فکری – عملی یا OCD نوعی از وسواس هست که فرد هم افکار مزاحمی در ذهن داره و هم باید برای رسیدن به آرامش، یک سری رفتارهای تکراری رو انجام بده. اینگونه رفتارهای وسواسی زندگی فرد رو به شدت مختل می کنند. چرا که بسیار وقت گیر و غیرمنطقی هستند و فرد وسواسی رو در چرخه فکر و رفتارهای ناراحت کننده گرفتار می کنند. مثلا فردی که همواره نگرانه که میکروبی وارد بدنش بشه و دائم در حال شست و شوی دست ها و وسایل شخصی اش هست، یا مثلا شخصی که همه اش فکر می کنه درِ خونه رو باز گذاشته و ممکنه دزد به خونه اش بیاد، و به طور کلی تمام افرادی که نگرانی ها و تردیدهای زیادی دارند، جزء افراد وسواسی محسوب می شوند. این رفتارها ، رفتارهای وسواسی هستند که باید درمان شوند؛ وگرنه، زندگی فرد رو مختل می کنند.
وسواس در مطالعه
ما می خواهیم درباره نوعی از وسواس که در بین دانش آموزان شایع تره صحبت کنیم و راه های کاهش و درمان این رفتارهای وسواسی رو بررسی کنیم. در تقسیم بندی اختلالات وسواس در نوجوانی ، وسواس تکرار یا وسواس نظم و ترتیب برای دانش آموزان وجود داره. فردی که وسواس تکرار داره برای مطالعه حساسیت زیادی به خرج میده و هر مطلب رو باید چندین بار مطالعه کنه. این کار بسیار وقت گیر هست و این مانع بزرگی در پیشرفت تحصیلی فرد به شمار میاد. در مثال بالا شرح حال کوتاهی از یک دانش آموز دچار وسواس در درس خواندن رو دیدیم.
برای از بین بردن وسواس مطالعاتی راهکارهای زیر را اجرا کنید :
1. در ابتدای شروع مطالعه ی هر مبحث ، مدت زمان آن را هم مشخص کنید .
2. اگر این فرض ذهنی را دارید که برای همان دور اول که یک مبحث را میخونید باید تمام مطالب آن قسمت را دقیق حفظ شده باشید باید به شما بگویم که این فرض ذهنی شما کمی اشتباه است ؛ زیرا وقتی میخواهید با یک دور ( همان دور اول ) تمام مطالب را یاد بگیرید ، هم وسواس پیدا می کنید و هم یک مبحث کم حجم از شما مدت زمان زیادی را خواهد گرفت .
پس تصمیم بگیرید که یک مبحث را در طی یک هفته یا دو هفته حداقل یک یا دو بار مرور کنید . برای مثال این روش در مطالعه ی درس زیست شناسی بسیار کار آمد است .
3.بعد از پایان هر دور مطالعه ی یک مبحث 10 الی 20 تست منتخب از آن مبحث بزنید .
دیگر راهکارهای رهایی از وسواس در مطالعه
1- قدرت تشخیص خود را بالا ببرید و مباحث و نکات مهم درسی را خودتان تشخیص دهید.
2-بیشتر بر روی همان مباحث و نکات مهم تکیه کنید و به عنوان اولویت قرار دهید تا خیالتان راحت شود که توانسته اید مباحث مهم را مطالعه کنید.
3-هرگز هنگام مطاله برگشت نداشته باشید یعنی دوباره خوانی نکنید.مرور وقت خاص خودش را دارد شما باید مرور مطالب را در وقت مناسب خودش انجام دهید.
4-سوالات و مباحثی را که یاد نگرفته اید علامت گذاری کنید یا زیر آنها خط بکشید تا هنگامی که می خواهید مطالعه کنید دوباره سراغ آن مطلب بروید و مطالعه دوبددوباره آن در آینده برایتان در اولویت باشد.
5-مطلبی را که حس می کنید یاد نگرفته اید به صورت ذهنی و بدون آنکه به کتاب یا منبع مطالعه نگاه کنید، روی یک برگه سفید یادداشت کنید تا متوجه شوید که در کدام قسمت ضعف دارید.
6-اراده خود را قوی کنید و به خودتان بگویید که “من این مطلب را حتما یاد گرفته ام بس است دیگر این قسمت را مطالعه نخواهم کرد”
درباره ما
ما نگارستان دانشیم
اینجا کلاس های تقویتی و کنکور برگزار میکنیم مثل بقیه موسسه ها
ولی چیه که مارو متمایز میکنه؟
ما اینجا از دبیرای خفنی استفاده میکنیم که توی بهترین مدارس ایران تدریس میکنن
اینجا تیم پشتیبانی و دلسوزی همراهت هستن که به شعار ما یعنی
نمیذاریم آب تو دلت تکون بخوره ، پایبند هستن
نگارستان دانش ، تیمی داره که همیشه برای کمک کردن بهت آماده هستن ، هم توی کلاس های تقویتی و هم توی دورههایی که برگزار میکنیم
تخصص ما ، برگزاری کلاس های فوق العاده و پرکیفیت کنکوری و همینطور مشاوره و بهینه سازی درس خوندن هست
اگه فکر میکنی که…
توی درس خوندن مشکل داری
مطالب رو درست متوجه نمیشی
انگیزه درس خوندنت کمه
نیاز به پیگیری داری توی درسات
درس خوندنت بهینه نیست
اینجا ، بهترین جا برای توعه
با ما همراه باش ، نمیذاریم آب تو دلت تکون بخوره:)
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیارخوب